119,5m2 Lepsämä, Nurmijärvi

Perustiedot:

OsoiteKorpelankuja 9, 01830 Lepsämä, Nurmijärvi
Rakennusvuosi1979
Huoneita5
Kerrosala119,5 m2
Kehityssuunnitelma2009-10

Kuvaus:

Talousrakennus, puuliiteri, pihamökki, maakellari ja lato

Kyseessä maatila jossa pelto- ja metsämaastoa yhteensä 3,030 ha. Tilalla sijaitsee omakotitalo, jonka kerrosala 119,5 ja bruttoala 128,8 m2. Muut rakennukset: Talousrakennus, puuliiteri, pihamökki, maakellari ja lato Kuonomäentien toisella puolella.

Kantatilasta suurin osa on kuivaa metsämaastoa, ja pienempi osa peltoa. Tämän lisäksi on erillinen metsätila.

Kehityssuunnitelma:

Rakennusvalvonnan kanssa on alustavasti neuvoteltu mahdollisuudesta lohkoa tila kahteen osaan, jolloin muodostuisi kaksi tilaa, joista toisella sijaitsisivat nykyiset rakennukset ja peltomaa, ja toinen muodostettaisiin nykyisen kantatontin “takaosasta” ja metsätilasta. Näin muodostuvien tilojen epäviralliset pinta-alat olisivat 16987 m2 ja 55 742 m2. Kunnan kanta on, että uusi rakennus rakennettasiin kantatilan yhteyteen, ei erilliselle metsätilalle.

Nykyisen rakennetun tilan osan kehittäminen:

Tilasta niittyä/peltomaata on noin 0,8 ha josta osa kasvimaata ja loput heinällä olevaa. Tämä Kuonomäentiehen rajautuva alava tilan osa soveltuisi hyvin esimerkiksi hevonten laiduntamiseen. Esitetyssä tontinkäyttösuunnitelmassa niitty on rajattu puuaidalla ja hevosharrastuksessa tarvittavien välineiden säilyttämiseen on rakennettu uusi pienehkö vaja. Olemassa oleva hevostalli sijaitsee metsätilalle vievän tien varrella noin 0,5 km:n päässä, ja sieltä on mahdollista tiedustella tallipaikkaa. Näin omalle tilalle ei tarvitsisi tehdä hevosten vakituiseen pitoon liittyviä muutoksia, jotka myös lupateknisesti ovat haasteellsia.