Loppi Launonen

 

Lopen Launosessa sijaitseva Masardikattoinen Vuonna 1952 rakennettu asuinrakennus on puu/hirsi runkoinen. Laajennus rakennukseen on tehty 1964, sekä peruskorjausta on tehty vuosina 1998 – 2006. Rakennuksessa on kaksi kerrosta ja kellari, kellarissa sijaitsevat sauna ja kylpyhuonetilat. Pinta-ala on 135/165. Huoneet ovat tilavat ja helposti sisustettavat. Tässä kodissa tilaa on suuremmallekin perheelle.

Kehityssuunnitelma

Asumisen myötä, voi asukkaille tulla uusia tarpeita ja ajatus tilojen muokkaamisesta omaan käyttöön sopivammiksi, tulla ajankohtaiseksi. Tässä kodissa on mahdollisuus muunnella tiloja pienillä ja vähän suuremmillakin muutoksilla.

1. Talon tiloja voidaan muokata esimerkiksi vaihtamalla 1. kerroksen iso makuuhuone ruokailutilaksi ja pienempi makuuhuone työhuoneeksi. Tällöin vuosien varrella kaksi umpeen piilotettua ovea voidaan avata jälleen ja tiloista saadaan näihin tarpeisiin toimivat. Keittiö voidaan säilyttää samoin kalustein ja pienin muutoksin. Tai…

2. Keittiötäkin voidaan tarpeen mukaan ja ajan myötä muokata omannäköiseksi, yksi esimerkki kehityspohjakuvassa.

3. Talon hormiin voidaan liittää keittiössä olevan puuhellan lisäksi takka nykyisen makuuhuoneen nurkkaan.

4. Toisesta kerroksesta on mahdollisuus rakentaa parveke ulos katolle, tällöin avataan nyt piilossa oleva oviaukko. Tilavassa yläkerrassa on monia mahdollisuuksia muokata tilaa omien tarpeiden mukaan.

 

Tämän kohteen muutos- ja sisustussuunnitelmaa on hoitanut sisustusarkkitehti Anita Hurri, Pihla Design